Dit is geen vrouwenboek

Op 15 september 2020 kwam mijn non-fictieboek Dit is geen vrouwenboek uit bij HarperCollins Holland. In mijn boek gebruik ik onder andere computeranalyses van honderden Nederlandstalige romans om aan te tonen hoe het kan dat vrouwelijke auteurs blijven achterlopen op hun mannelijke collega’s. Voor wie meer wil lezen, heb ik mijn blogposts over het boek verzameld. En ook de blogposts die ik schreef over gender zijn dan interessant.

Voor wie benieuwd is naar het proefschrift waar mijn boek (deels) op gebaseerd is. Dit proefschrift is vrij beschikbaar via de Universiteit van Amsterdam.

Bijlagen
De meeste romans staan in lijsten achterin het boek, maar de lijst van de romans uit mijn onderzoeksproject paste niet. Dus bij dezen de lijst met 401 romans van The Riddle of Literary Quality (pdf).

Financiering
The Riddle is gefinancierd vanuit het computational humanities-programma van de KNAW en onderzocht door mij tijdens een promotieonderzoek gefinancierd door het speerpuntĀ digital humanities van de Facultateit Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam.