Dit is geen vrouwenboek

Gratis lezing Dit is geen vrouwenboek

Gratis lezing Dit is geen vrouwenboek

Altijd al willen weten hoe het nu zit met verschillen tussen vrouwen en mannen in de literatuur? Geen tijd nog om mijn boek te lezen? Of wil je me vragen stellen? Op 8 maart – Internationale Vrouwendag – kun je gratis online een lezing over Dit is geen vrouwenboek volgen! Het wordt georganiseerd door de VVAO. Meld je snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt. Alle informatie staat hieronder:

Corina Koolen houdt de 8 maart-lezing voor de VVAO afdeling Utrecht.  Je bent van harte uitgenodigd om deze digitale lezing via Zoom mee te maken over haar onlangs verschenen boek:
‘Dit is geen vrouwenboek. De waarheid achter man-vrouwverschillen in de literatuur’. 
Omdat de lezing digitaal is, zijn ook leden van andere afdelingen via de VVAO Post uitgenodigd.

Corina Koolen is auteur en wetenschapper, ze studeerde Taal en Kunstmatige Intelligentie en Literatuurwetenschap. Ze promoveerde in 2018 op genderongelijkheid in de Nederlandse letteren, een onderzoek naar de relatie tussen gender van de auteur en ideeën over literaire kwaliteit.  Uit haar onderzoek bleek dat lezers de literaire waarden van door vrouwen geschreven boeken lager inschatten.

‘Als een detective speurt Corina Koolen onder de oppervlakte van ons leesgedrag en ontmaskert zo een hele reeks aannames en vooroordelen. Het debat over verschillen in behandeling tussen vrouwelijke en mannelijke schrijvers neemt met dit boek een verfrissende wending.’ (Jamal Ouarachi)

Wanneer:
De lezing via Zoom begint om 20.00 uur (Zoom open om 19.45) en duurt tot 21.30 (link volgt na aanmelding).

Aanmelden:
Je kunt je aanmelden voor 5 maart via  utrecht@vvao.nl

Je krijgt de link rond 6/7 maart toegestuurd met een korte uitleg over hoe Zoom werkt en een nadere toelichting over het programma.

Hartelijke groet en we hopen je 8 maart te zien,

Bestuur VVAO Afdeling Utrecht

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial