Omslag DIt is geen vrouwenboek

Dit is geen vrouwenboek

Dit is hem dan, mijn allereerste officiĆ«le boek, met de titel Dit is geen vrouwenboek. In september kan iedereen een exemplaar kopen. Ik ben de laatste correcties aan het maken, de punten en de komma’s, en ik ben tevreden. Het is een goed verhaal geworden.

Omslag DIt is geen vrouwenboek. Een zwart-witte typografische omslag met groot de letter GEEN verticaal op de achtergrond.
Omslag Dit is geen vrouwenboek

Niet dat het gemakkelijk was. Dat dacht ik eerst: ‘Ik heb het onderzoek al gedaan, dus dat gaat vanzelf.’ Dat viel uiteraard nogal tegen. Ik wilde namelijk lezersonderzoek toevoegen dat ik niet meer in mijn proefschrift had kunnen meenemen. En het hertalen van academisch onderzoek naar een lekker leesbaar Nederlands, bleek een tikje lastiger dan ik had gedacht. Het gaat niet om zinnen aanpassen, het gaat om de hele structuur overhoop gooien. Met andere woorden: ik heb een hoop geleerd het afgelopen driekwart jaar.

Maar nu is het er, een prachtig, mooi, fijn leesbaar boek – dat eindelijk in duidelijke taal antwoord geeft op de vraag: wat heeft gender te maken met literaire kwaliteit?

Ik geef een antwoord op vragen als:

  • Worden vrouwelijke auteurs nu echt anders beoordeeld?
  • Schrijven vrouwen anders dan mannen?
  • Denken lezers dat vrouwen slechter schrijven dan mannen?
  • En: wordt het niet gewoon vanzelf beter met al die aandacht voor feminisme?

Bovendien: met nieuwe conclusies (ten opzichte van mijn proefschrift). Hou deze website, Facebook, Twitter of Instagram in de gaten voor de officiƫle start van de verkoop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.