Dit is geen vrouwenboek

‘Geen vrouwenboek’ in een notendop

‘Geen vrouwenboek’ in een notendop

Voor wie wil weten wat gender precies te maken heeft met literaire kwaliteit, vanaf nu staat er een flitsend praatje online waarin ik de grote lijnen van mijn boek vertel: ‘Door een blauwe of roze leesbril‘. De KennismakerijRevu van bibliotheek LocHal in Tilburg heeft me uitgenodigd mijn verhaal te doen. En zij hebben een schitterende studio en professionele illustrator ter beschikking – dus is het ook nog eens mooi geworden om te zien. Met dank aan Eef, Mark en Esther.

De LocHal is trouwens pas uitgeroepen tot beste bibliotheek van Nederland en niet voor niks: het gebouw is spannend, oogstrelend, met prachtige gordijnen gemaakt door het Textiellab van het Textielmuseum in Tilburg en het aanbod – van materialen tot cursussen – is gigantisch. Hopelijk kunnen we er snel weer met zijn allen heen, maar het was zeker bijzonder om in een nagenoeg verlaten gebouw mijn praatje op te nemen.

Dus heb je zin om in een half uur meer te weten te komen over genderongelijkheid in de letteren? Kijk dan naar mijn aflevering in de Kennismakerijrevu, Door een blauwe of roze leesbril. Voor meer diepgravende kennis: Dit is geen vrouwenboek. En laat me vooral weten wat je ervan vindt in de commentaren hieronder.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial