Over mij

Dr. Corina Koolen, auteur, onderzoeker en ambachtsmens. Ik zet computeranalyses van romans in om stereotypische ideeën over vrouwelijkheid in literatuur te ontkrachten.*

15 september 2020 verschijnt Dit is geen vrouwenboek bij HarperCollins Holland, over literaire kwaliteit en gender. Dit boek is deels gebaseerd op het onderzoek uit mijn proefschrift Lezen voorbij het vrouwelijke. Mijn proefschrift genereerde flink  wat media-aandacht. De pdf van mijn proefschrift is gratis online beschikbaar, maar u kunt ook contact opnemen voor een gedrukt exemplaar.

* Dit betekent niet dat ik onkritisch gebruiker ben, zie mijn academische artikel over dit onderwerp, These are not the stereotypes you are looking for (pdf).

3 Replies to “Over mij”

  1. Ik ben heel benieuwd naar uw proefschrift. Hebt u nog een exemplaar? Ik zou dat graag bestellen en ontvangen.
    Ken u mijn werk eigenlijk? Ik ben een dichter en denk dat met name mijn bundels Wildernis van Verbindingen, Onvoltooiing, Eenzang, Eenzag Twee en Het Zij uw belangstelling zouden kunnen opwekken.

    Met vriendelijke groet,

    Elly de Waard

  2. Ik ben heel erg benieuwd naar het boek! Ik kan helaas niet bij de boekpresentatie @Broese zijn, maar ik wens je onwijs veel succes. En gefeliciteerd met het boek 🥳

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.