Naast mijn werk als auteur ben ik textielkunstenaar. Ik combineer papier, collages en breiwerk voor installaties van verschillende grootte. Het breiwerk maak ik deels met de hand en deels met een vintage breimachine uit de jaren 70 (mijn ‘beestje’). Van 2019 tot 2021 volgde ik de amateur-textielkunstopleiding aan de DIY Textile School van Ginni Fleck in Amsterdam. Uit die opleiding ontstond Texplosion, een collectief van zes textielkunstenaars, waar ik onderdeel vanuit maak.

Sinds 2021 ontwikkelt mijn werk zich richting performance. Tijdens een inspirerend weekend onder leiding van Loret Karman (De Amsterdamse Steek) ontdekte ik dat mijn werk niet statisch is, niet iets om aan de muur te hangen. Ik heb altijd moeite gehad met het bewaren van mijn werk, ik zag er het nut niet van in. Het is af, dan is het klaar en hoef ik er weinig meer mee. Haar vragen en opdrachten zorgden ervoor dat ik – eigenlijk zonder erg – mijn eerste interactieve werk maakte, vanuit een behoeft die zij in me aanboorde.

Van 10-12 juni werden twee van mijn werken geĆ«xposeerd bij Textielfestival Weerribben als onderdeel van de groepstentoonstelling van Texplosion. ‘Maak me stuk’ en ‘maak me beter’ waren onderdeel van een performance, waar (hopelijk) binnenkort een verslag van op deze site komt.

Ik brei ook in opdracht, zoals de kleurrijke ‘V’ op het omslag van katern V van de Volkskrant.

Mijn breimachine, een Brother KH620 van dichtbij.
Mijn breimachine, een Brother KH620, van dichtbij.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial